Infolinka 541 212 450

Strouhaný koláč s tofu náplní

INGREDIENCE

400 g polohrubé mouky 250 g Stelly 150 g cukru moučky 1 žloutek 3 lžíce ovesného nápoje Provamel 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Náplň: 2 kostky přírodního tofu Alnatura 50 ml ovesného nápoje Provamel 4 lžíce cukru moučky 3 lžíce kukuřičného nebo jiného sirupu 1 vanilkový cukr troška rumu citrónová kúra pečicí papír



POSTUP

Mouku smícháme s cukrem, kakaem a práškem do pečiva. Přidáme Stellu, žloutek a rostlinné mléko a vše zpracujeme. Necháme 1 hodinu odpočinout v lednici.

Mezitím si připravíme tofu náplň. Tofu umyjeme a zlehka usušíme ubrouskem (zbavíme se tak nežádoucího zápachu). Přidáme kůru, trošku rumu, cukry, mléko, sirup a vyšleháme.

Polovinu těsta nastrouháme na velké nudličky na papírem vyložený plech. Potřeme tofu náplní a nahoru nastrouháme zbytek těsta. Okraje těsta můžeme zarovnat stěrkou.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 min. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie