Infolinka 541 212 450

Superkokosový perník s kandovaným ovocem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

2 hrnky Schaer Mix C 2 hnrky kokosové drtě (zbylé při výrobě kokosového mléka) 1 hrnek polohrubé kukuřičné mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek domácího kokosového mléka 1 hrnek oleje 3 vejce kandované ovoce 2 lžíce kakaa 2 kypřící prášky do perníku 1 vanilkový cukr marmeláda na potření kokos na posypání



POSTUP

Postup je klasický jako u ostatních perníků - smícháme všechny ingredience a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 °C 20 - 30 minut dle výšky těsta. Zkoušíme obligátně špejlí ;-).

Po upečení a vychladnutí můžete potřít marmeládou (já jahodová a pomerančová) a posypat kokosem, příp. polít čokoládou. Co chutě a dieta dovolí ;-).

Malou zvláštností je použití "zbytku" kokosu, který mi zůstal po výrobě domácího kokosového mléka a bylo mi líto ho jen tak vyhodit ;-).

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie