Infolinka 541 212 450

Teplý cizrnový salát - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

1/2 pytlíku čerstvých špenátových listů (baby špenát) 1 šalotka 5 plátků proscuito šunky cca 6 lžic okapané cizrny z konzervy (Bonduelle) cca 6 lžic sójové smetany Provamel cca 3-4 lžíce zeleninového vývaru (může být i suché bílé víno) trochu pokrájených sušených rajčat v oleji 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku nakrájený na plátky 1/2 lžičky fenyklových semínek kousek chili papričky(nemusí být)



POSTUP

Na olivovém oleji osmažíme pokrájenou šalotku. Pak přidáme česnek a kdo chce, tak i chili papričku. Dále přidáme nakrájenou proscuito šunku (sušená šunka), fenyklová semínka a cca 3 - 4 minuty restujeme.

Podlijeme vývarem nebo vínem a za stálého míchání zredukujeme.

Potom přidáme okapanou cizrnu, restujeme další 2 - 3 minuty a na závěr přidáme špenátové listy.

Úplně nakonec ještě přilijeme sójovou smetanu Provamel cuisine a prohřejeme.

Přendáme do misky a ozdobíme kousky sušených rajčat v oleji. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie