Infolinka 541 212 450

Třešňový koláč s čokoládovou polevou - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 3 vejce 150 ml kokosového mléka 120 g samokypřící mouky Doves Farm 30 g cukru krupice 20 ml oleje bezlepkový prášek do pečiva kakao dle chuti kandované třešně, višně (mohou být i kompotované) Poleva: 200 g čokolády na vaření 1 lžíce oleje



POSTUP

Těsto: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, kokosové mléko a olej. Vše dobře smícháme tak, aby vzniklo hustší těsto. Do pekáčku vyloženého pečícím papírem nalijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao a dobře zamícháme. Natřeme na světlé těsto. Konzistence těsta musí být trochu tužší, abyste je na plech spíše natírali, než nalévali. Do tmavého těsta zatlačíme kandované třešně nebo višně a dáme péci na 200 stupňů cca 20 minut.

Poleva: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dobře zamícháme lžíci oleje.

Upečený koláč necháme vychladnout a polijeme polevou. Nepanikařit, tuhne trochu déle.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie