Infolinka 541 212 450

Tuňáková pizza z listového těsta - bez mléka

INGREDIENCE

Těsto: 500 g hladké mouky 250 g Stelly 50 ml vody 1 vejce 3 lžíce octa 4 vejce 2 konzervy tuňáka ve vlastní štávě (kousky) 125 ml smetany Provamel sůl pepř barbecue omáčka



POSTUP

1. těsto: Spojíme 250 g hladké mouky a Stellu a odložíme.

2. těsto: Zbylou mouku smícháme s vodou, octem a vejcem. 

Spojení těst: 2. těsto rozválíme. Doprostřed položíme 1. těsto, které ze všech stran překryjeme 2. těstem. Dáme do lednice na 15 min. Rozválíme, opět složíme a opět vložíme na 15 min do lednice. Takto opakujeme ještě 2x.

Dokončení: Finální ěsto rozválíme na tenkou placku, dáme na plech a vidličkou propícháme. Potřeme barbecue omáčkou. Tuňáka necháme okapat a rozdělíme na těsto. Smetanu smíchánou s vejcem, solí a pepřem polijeme po těstě. 

Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C na cca 40 min nebo dokud není dozlatova upečená.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie