úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Amarantové palačinky - bez lepku a mléka

Amarantové palačinky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 10 min
Zařazení: Amarant
Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 24 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: amarantová mouka
rostlinné mléko
vejce
špetka soli

olej

jahodová marmeláda
jahody
rostlinná šlehačka
Postup přípravy:

Amarantové palačinky připravujeme naprosto stejně, jako palačinky klasické, jen místo pšeničné mouky hladké, příp. polohrubé, použijeme mouku amarantovou.

Z vajíčka rozkvedlaného v lehce osoleném mléce a přiměřeného množství amarantové mouky připravíme těsto, které smažíme na olejem vytřené pánvičce (přišlo mi, že se tyto palačinky více přichytávaly, oproti klasickým) z obou stran dozlatova.

Po usmažení podáváme dle chuti. Na obrázku jsou potřené jahodovou marmeládou, svinuté a ozdobené rostlinnou šlehačkou a čerstvými jahodami.

Musím přiznat, že výsledek zcela předčil mé očekávání. Palačinky byly vynikající, samy o sobě mají díky amarantové mouce jemnou oříškovou chuť, v kombinaci s jahodami opravdu vynikající! Oproti klasickým mi přišly křehčí, což ale vůbec nebylo na závadu, ba právě naopak.

Zkoušela jsem doma připravit i palačinky z mouky kukuřičné, avšak výsledek byl oproti amarantovým opačný. Shodli jsme se, že chuť kukuřičné mouky by se spíše hodila k palačinkám naslano, než nasladko, navíc byly na náš vkus příliš hutné.

Autor: Peta 77

REKLAMA

Komentáře k receptu
Michal

20. 6. 2015
19:05

Dělal jsem je na slano - s mozarellou, bazalkou a kousky čerstvých salátů - a byly vynikající. Těsto se opravdu trošku více lepí než pšeničné (nutné udržovat pánev mastnou) a je křehčí, ale ta chuť stojí za to.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte