úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové perníčky

Bezlepkové perníčky

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Perníčky
Hodnocení:
Hodnotilo 17 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 450 g mouky Schär Mix it
130 g moučkového cukru
125 g medu
2 vejce + 1 na potření
70 g rostlinného tuku (máslo)
2 lžičky mletého perníkového koření
1,5 lžičky sody
1/2 lžičky mleté skořice
citronová kůra z jednoho citrónu

Citronová poleva:
140 g moučkového cukru
1 bílek
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy:

Med trošku nahřejeme, aby byl tekutý, přidáme rozšlehaná vejce s tukem a nakonec vmícháme cukr. Přidáme mouku s kořením, citrónovou kůru, sodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout. Lépe 24 hod.

Odpočinuté těsto vyválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary perníčků, které klademe na plech vyložený papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 10 minut.

Citronová poleva: Moučkový cukr minimálně dvakrát prosijeme přes sítko (je to nutné, jinak se ucpává zdobička). Je lepší navážit o něco víc. Do misky dáme bílek a jednu lžíci citronové šťávy, kterou též vymačkané přes sítko. Pomalu přisypáváme cukr a mícháme a mícháme. Poleva musí být hustá. Správnou hustotu poznáme tak, že když do ní namočíme špejli a necháme stéct kapku, tak kapka musí držet svůj původní tvar a ne se roztéct. Pokud nedrží kapka tvar, přidáme trochu prosátého cukru, anebo naopak citronovou šťávu.

Polevu nandáme do zdobičky na perníčky, kterou seženeme v domácích potřebách a zdobíme dle vlastní fantazie.

Perníčky z bezlepkové mouky jsou křehké a dají se jíst hned. 

 

Autor: MaruškaL

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte