úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový chléb

Bezlepkový chléb

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h 30 min
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky Schär Mix C
400 ml vody
100 ml oleje
20 g droždí
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
Postup přípravy:

Do pekárny nalijeme vodu, vložíme cukr, rozdrobíme droždí, necháme asi 15 minut stát.

Pak přidáme olej, mouku a sůl. Pekárnu zapneme na zadělávací program, který trvá asi 2 hod.

Po ukončení programu je již chleba vykynutý. Formu s těstem vložíme do rozehřáté elektrické trouby na 170 °C a pečeme 50 minut.

Po upečení necháme chleba trochu schladnout a pak ho vyklopíme. Jelikož bezlepkový chléb rychle začíná plesnivět, dávám ho v igelitovém sáčku do chladničky, kde vydrží asi týden.

Tento chléb je dost podobný toustovému chlebu.

Autor: Bedřiška

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte