úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový křupavý chlebíček (knackebrot)

Bezlepkový křupavý chlebíček (knackebrot)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 64 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 ml vody
125 g pohankové mouky
125 g libovolných bezlepkových vloček (měla jsem směs pohankových, jahelných, rýžových a kukuřičných)
1 větší hrst vlašských ořechů (případně mandlí)
30 g sezamových semínek
30 g máku
30 g slunečnicových nebo lněných semínek
1/2 lžičky soli
Postup přípravy:

Smícháme mouku, vločky, sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet. Pak přidáme sezam, mák, slunečnicová či lněná semínka a nasekané ořechy. Necháme 10 minut odležet. Hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a nožem naznačíme mřížku, aby se chlebíky po upečení snadněji lámaly. Pečeme při teplotě 140 °C asi hodinu.

Do chlebíčků můžeme přidat oblíbené koření (osvědčilo se mi grilovací koření a kari). Případně můžeme upéct sladkou variantu. V tom případě ubereme sůl a přidáme cukr a skořici.

Autor: petram

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

18. 1. 2016
10:39

Pro: KateřinaTak to je fajn, že se recept osvědčil, autorka bude určitě ráda ;-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Kateřina

17. 1. 2016
13:47

Chlebíčky moc dobré - hlavně hned po upečení. Druhý den už trochu gumové, ale dá se. Při vytváření jsem musela přidat asi 100 ml vody navíc, protože mi mouka s vločkama sosaly jako blázen. Budu určitě ještě péct :o)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Marja

19. 10. 2013
16:41

Marja

Vypadá krásně a chutně, určitě vyzkouším. Napadá mě i sladká varianta s přidáním sušeného ovoce a rýžových burisonů a máme chutné domácí müslityčinky. :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte