úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Broskvový jogurtový koláč - bez lepku a vajec

Broskvový jogurtový koláč - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 50 g Schaer Mix C
50 g pohankové mouky
50 g moučkového cukru
50 g bílého tučného jogurtu
50 ml slunečnicového oleje
50 ml mléka
1 lžička vanilkového pudinkového prášku a 1 lžíce oleje (namísto 1 vejce)
2/3 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
Postup přípravy:

Všechny suroviny smícháme v lité těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na vymazaném a vysypaném plechu či jiné pečící nádobě.

Pakliže byste použili jiné mouky (nevidím v tom žádný problém, sama bych klidně použila rýžovou, kukuřičnou, jen doma prostě vybrakováno ;-), tak dohustěte/dořeďte dle potřeby. Konzistence těsta by měla být obdobná jako na ostatní lité buchty, bábovky aj.

Na těsto rozmístíme pravidelně, aby se nám to lépe krájelo, broskve (ale i meruňky, švestky či drobné ovoce) a vložíme do rozehřáté trouby.

Pečeme při cca 180 °C 15 minut, resp. do zezlátnutí, aneb vyndejte dřív, než já :-p.

Po upečení hnedka zatepla potřete rozehřátou marmeládou vhodné chutě. Před podáváním pocukrujte.

Dobrou chuť ;-).

Tip: Pro bezmléčnou dietu doporučuji použít sojagurt a rostlinné mléko. Dělávám si doma nejčastěji a nejraději kokosové, ale můžete jakékoliv jiné ;-). Mám vyzkoušené do obdobných receptů a v pohodě. Jen jsem neměla doma a tudíž nemohla vyzkoušet. Ale množství surovin bude velmi podobné.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte