úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chlebové bulky - bez lepku, mléka, vajec

Chlebové bulky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: cca 180 ml vlažné vody
45 g pohankové mouky
45 g rýžové mouky
45 g tmavé chlebové mouky Doves Farm
45 g Simply Adveni
2 lžíce psylia
1 lžíce dýňového oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
3 g sušených kvasnic

dýňová semínka na posypání

Postup přípravy:

Všechny mouky a sůl pořádně promícháme, přidáme psylium, droždí a cukr, zalijeme postupně vlažnou vodou a vytvoříme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 30 minut. Potom přidáme 1 lžíci dýňového oleje a promícháme.

Mokrýma rukama vytvoříme bulky a položíme na plech vyložený pečícím papírem, který trochu pomažeme tukem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut v teple kynout.

Mezitím troubu vyhřejeme na 210 stupňů. Bulky vložíme do trouby, pečeme cca 10 minut, pak snížíme teplotu na 190 °C a dopečeme. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte