úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čirokové zelňáčky bez lepku a mléka

Čirokové zelňáčky bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Čirok
Přílohy
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 250 ml teplé vody
200 g hladké čirokové mouky (www.bezlepkova.com)
2 hrsti kysaného posekaného zelí
1 hrst drobných škvarků
50 g polohrubé čirokové mouky (www.bezlepkova.com)
50 g kukuřičného škrobu (např. Gustin)
1 vejce
2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (necháme rozpustit) + sádlo na vymazání plechu
2 kávové lžičky celého kmínu
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička uzené nebo obyčejné papriky
Postup přípravy:

Troubu vyhřejte na 200 °C. Velký plech vymažeme sádlem. Sádlo do zelňáků si rozehřejeme v kastrůlku nebo v mikrovlnce. Posekáme zelí.

Mouky smícháme se škrobem, kořením, škvarky, zelím. Přidáme rozklepnuté vajíčko, teplou vodu a rozpuštěné sádlo. Všechno promícháme v lepivé těsto.

Rukou namočenou v teplé vodě rozprostřeme těsto po celé ploše plechu. Vrstva je vysoká cca 1 cm. Nožem vyznačíme v těstě mřížku na jednotlivé porce cca čtverce 5 x 5 cm.

Plech vložíme do trouby a necháme péct cca 30 - 40 minut do zlatohněda a křupava. Necháme na plechu vychladnout a odlamujeme jednotlivé čtverečky nebo si pomůžeme nožem. Jsou skvělé i několik dní, pokud to vydržíte...

Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte