úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Citrónová bábovka s tofu a borůvkami

Citrónová bábovka s tofu a borůvkami

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 300 - 350g polohrubé mouky
250 ml rýžového mléka
220 g cukru krupice
160 g Stelly
4 žloutky
4 bílky (sníh)
2 vanilkový cukry
1/2 prášku do pečiva
1 citrón
1 ks TOFU natural
borůvky
Postup přípravy:

Těsto: Utřeme si máslo, cukr a žloutky. Poté přidáme mouku, rýžové mléko, vanilkový cukr, kůru z jednoho velkého citrónu (nastouhanou) a šťávu z půlky citrónu. Vše mixujeme. Poté jemně vmícháme sníh z bílků s práškem do pečiva.

Náplň: Tofu natural, vanilkový cukr, šťávu z druhé půlky citrónu a rýžové mléko dle hustoty mixujeme ručním ponorným mixérem (náplň nesmí být příliš řídká, ani příliš hustá).

Do vymzané a moukou vysypané formy pak nalijeme 1/3 těsta, 1/3 náplně a 1 velkou hrst borůvek.. Postup opakujeme dokola.

Pečeme při 160 °C do zlatova.

Ať všem chutná jako nám :-)

Autor: Verunka H.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte