úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cizrnový kotlík Tagine s datlemi a dýní

Cizrnový kotlík Tagine s datlemi a dýní

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Bez masa
Cizrna
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 150 g cizrny
2 červené cibule
200 g dýně hokaido
5 rajčat
2 brambory
1 mrkev
75 g datlí bez pecek
svazek čerstvého koriandru
2 stroužky česneku
1,5 lžičky zeleninového bujonu Würzl
1,5 lžičky římského kmínu
1,5 lžičky mleté papriky
1,5 lžičky kukuřičného škrobu
1,5 lžičky skořice
4 lžíce olivového oleje
kousek čerstvého zázvoru (oloupeme a nastrouháme na jemno)
Postup přípravy:
  1. Cizrnu, kterou jste měli od minulého dne namočenou, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut.
  2.  Cibuli nakrájenou na hrubo vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5  minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  3. Přidejte na hrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená. 
  4. Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte na hrubo nasekaný koriandr.

 Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.   

Recept přinesl:

Restaurace zdravého životního stylu CountryLife.Restaurace CountryLife

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte