úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cizrnový salát s tuňákem

Cizrnový salát s tuňákem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Cizrna
Saláty
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 350 g plechovka cizrny ve slaném nálevu
200 g plechovka tuňáka v olivovém oleji
3 jarní cibulky (nemusí být)
hrst cherry rajčátek (podle chuti)
hrst lístků máty nebo bazalky
1 polévková lžíce citronové šťávy
sůl
pepř

pro 2 osoby
Postup přípravy:

Cizrnu slijeme, necháme na sítku okapat, pak vložíme do mísy. Nakrájíme rajčata a cibulky. Rukou natrháme bylinky. K cizrně přidáme tuňáka i s olejem, rajčata, cibulky a bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme citronovou šťávu. Vložíme do lednice a necháme rozležet.

Tip: Můžete přidat ještě polévkovou lžíci olivového oleje, pokud se Vám zdá, že v tuňákové konzervě je ho málo. Cibulky můžete vynechat, nebo trochu podusit, aby Vám nedělaly trávicí problémy.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte