úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí müsli - bez lepku, mléka, vajec

Domácí müsli - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: Amarant
Jáhly
Ostatní
Pohanka
Quinoa
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 80 g pohankových vloček
60 g slunečnicového oleje
50 g sójových vloček
50 g jáhlových vloček
40 g pohankové mouky hladké
25 g amarantu
25 g pohankové krupice
20 g quinoy
20 g palmového cukru
3 polévkové lžíce javorového sirupu (Grande C)
2 polévkové lžice medu
1 polévková lžíce lněného semínka
1/2 čajové lžičky soli

(+ tabulka čokolády, ale ta se přidá až po upečení)

anebo jednodušší verze:
180 g bezlepkových vloček (jeden druh či mix)
60 g slunečnicového oleje
50 g amarantu nebo quinoy (pokud vynecháte, dejte více vloček)
40 g pohankové mouky hladké (nebo rýžové)
25 g pohankové krupice
20 g třtinového cukru
5 polévkových lžic medu
1 polévková lžíce jakýchkoliv semínek dle chuti
1/2 čajové lžičky soli

(+ po upečení lze přidat čokoláda, rozinky, sušené ovoce....)
Postup přípravy:

Také máte rádi müsli, ale to kupované prostě není ono? Buď je tam lepek, nebo jsou tam ořechy nebo tam není čokoláda :D. Tak co si neudělat - neupéct domácí? Je to jednoduché, za chvíli hotové, bude v něm jen to, co chcete. A navíc - krásně to provoní byt a skvěle chutná :-). 

Všechny suroviny (až na čokoládu či ovoce) řádně v míse promícháme a rovnoměrně vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 140 stupňů a pečeme 10 minut. Poté opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut. Ještě jednou pak promicháme a pečeme posledních 10 minut - dozlatova (celkem tedy 1/2 hodinky).

Po upečení přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, sušené ovoce....

Jíme samotné či se sójovým mlékem, jogurtem, no prostě dle chuti a možnosti. Uchováváme ve vzduchotěsné dóze. Pokud nesníte, vydrží min. 3 týdny (u nás max. týden, máme velkou spotřebu :D). Uvedené množství vystačí na 1 velký plech.

Dobrou chuť!

Autor: pralinka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...