úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí müsli - bez lepku, mléka, vajec

Domácí müsli - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: Amarant
Jáhly
Ostatní
Pohanka
Quinoa
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 80 g pohankových vloček
60 g slunečnicového oleje
50 g sójových vloček
50 g jáhlových vloček
40 g pohankové mouky hladké
25 g amarantu
25 g pohankové krupice
20 g quinoy
20 g palmového cukru
3 polévkové lžíce javorového sirupu (Grande C)
2 polévkové lžice medu
1 polévková lžíce lněného semínka
1/2 čajové lžičky soli

(+ tabulka čokolády, ale ta se přidá až po upečení)

anebo jednodušší verze:
180 g bezlepkových vloček (jeden druh či mix)
60 g slunečnicového oleje
50 g amarantu nebo quinoy (pokud vynecháte, dejte více vloček)
40 g pohankové mouky hladké (nebo rýžové)
25 g pohankové krupice
20 g třtinového cukru
5 polévkových lžic medu
1 polévková lžíce jakýchkoliv semínek dle chuti
1/2 čajové lžičky soli

(+ po upečení lze přidat čokoláda, rozinky, sušené ovoce....)
Postup přípravy:

Také máte rádi müsli, ale to kupované prostě není ono? Buď je tam lepek, nebo jsou tam ořechy nebo tam není čokoláda :D. Tak co si neudělat - neupéct domácí? Je to jednoduché, za chvíli hotové, bude v něm jen to, co chcete. A navíc - krásně to provoní byt a skvěle chutná :-). 

Všechny suroviny (až na čokoládu či ovoce) řádně v míse promícháme a rovnoměrně vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 140 stupňů a pečeme 10 minut. Poté opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut. Ještě jednou pak promicháme a pečeme posledních 10 minut - dozlatova (celkem tedy 1/2 hodinky).

Po upečení přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, sušené ovoce....

Jíme samotné či se sójovým mlékem, jogurtem, no prostě dle chuti a možnosti. Uchováváme ve vzduchotěsné dóze. Pokud nesníte, vydrží min. 3 týdny (u nás max. týden, máme velkou spotřebu :D). Uvedené množství vystačí na 1 velký plech.

Dobrou chuť!

Autor: pralinka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte