úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí rýžové mléko

Domácí rýžové mléko

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Domácí rostlinná mléka
Hodnocení:
Hodnotilo 97 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 l studené vody
100 g rýže
cca 2 lžíce fruktozy (nebo třtinového cukru)
špetka soli
Postup přípravy:

Rýži propláchneme a vložíme do vroucí NEOSOLENÉ vody. Vaříme cca 15 - 20 minut.

Po uvaření slijeme a důkladně rozmixujeme s 1 l studené vody. Rozmixovanou směs přecedíme. Přídáme malinko soli a fruktozou nebo třtinovým cukrem ochutíme podle sebe. Necháme vychladnout zakryté. Je k okamžitému použití, nebo se může skladovat v lednici max. týden.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

25. 6. 2016
9:51

Pro: RadanaOsobně jsem nikdy z celozrnné natural rýže nezkoušela, ale četla jsem o tom, že to v případě přípravy mléka z vařené řýže jde ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Radana

14. 6. 2016
13:11

Dobrý den,
nikde nemohu najít, zda se rýžový nápoj dělá z rýže natural (jíme doma jen tuto, proto ji považuji za základ). Rýžová kaše z ní totiž moc dělat nešla.
Děkuji.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Ivana

23. 2. 2016
15:37

Pro: ZuzkaZdravím všechny,právě jsem si udělala dle Vašeho receptu rýžové mléko(bez mořské řasy)a je opravdu výborné.Vodu jsem všechnu neslévala a do zbytku rýže,co zůstala v plátýnku jsem přidala kousek banánu,kousek jablíčka,skořici,lžičku medu,trochu oříšků a je to mňamka i za studena.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Jirka

16. 1. 2016
23:53

Holky díky za rady. A pak že pudink z rýžového mléka nezhoustne. Možná tak z kupovaného :-) Ted si mohu naředit mléko dle libosti

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Zuzka

15. 1. 2016
18:17

Doporučuji vařit spolu s mořksou řasou Nori, která přidá mléku živiny a minerály, vodu neslévat, jak už tady psala paní, v té vodě jsou právě ty živiny. Dětem bych nesolila, ta řasa to trochu slanější udělá, můžete ji rozmixovat také anebo vyndat pryč. Sůl se dává pro zvýraznění sladké chuti, takže když už, tak dospělým a pouze himalájskou růžovou solí. Místo cukru přidáváme Sladovit, udělá krémovou konzistenci. Četla jsem také recept kdy se vaří se semínky (jednou dýňové, pak seznamové, slunečnicové,..) také to děláme, ale náš mixér se s tím trápí. Jinak je to ale naše nejoblíbenější mléko! doporučuji :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

10. 8. 2015
19:30

Pro: JulieDěkujeme i za autorku receptu ;-), a využití je na 1* :-D

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Julie

8. 8. 2015
15:16

Hned na první pokus lahodné! Přidala jsem trošičku mandlové esence, protože mandlové mléko prostě miluji a vypadá to, že ho budu dělat často :)) Ze zbylé rýže jsem udělala rýžovou kaši k snídani a bylo postaráno :) Děkuji za recept!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

20. 7. 2015
10:53

Pro: MarcelaTo jsme rádi, že chutná ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Marcela

30. 6. 2015
20:27

Moc vám děkuji za recept moc dobrý a jednoduchý a hlavně levné ceři moc chutná .-:)))

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra

10. 10. 2014
13:56

Pro: VandaOdbornou odpověď asi neposkytnu, ale řekla bych, že kvůli chuti...dávám špetku i např. do rýže na sladký nákyp...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Vanda

10. 10. 2014
11:39

Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč se do mléka přidává sůl? Děkuji

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Zuzka

19. 1. 2014
12:22

Zuzka

Pro: KamilaDobrý den, řekla bych, že vývar z rýže je šlemovitý, i po propláchnutí rýže se do vody vyvaří zbytky prachu (nebo jak bych to nazvala) Raději rýži rozmixuju do čisté vody ;)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Zuzka

19. 1. 2014
12:18

Zuzka

Pro: IvanaDobrý den,používám jakoukoliv rýži, kterou mám zrovna po ruce, nejlíp se dělá z kulatozrnné, nebo klasické dlouhozrnné :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Ivana

12. 1. 2014
13:44

Dobrý den,
mohu se zeptat jaký duh značku rýže a přes co rozmixovanou směs cedíte?
Děkuji s pozdravem Cigánková Ivana, která je z vašeho receptu zcela nadšena:-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Kamila

30. 10. 2013
21:50

Dobrý den, proč se voda, ve které se vaří rýže vylije? Nepřijdeme tím o nějaké živiny?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Zuzka

15. 5. 2013
19:34

Zuzka

Z tohoto množství je cca 1a 1/4 l mléka :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...