úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Drůbeží karbanátky s brkaší

Drůbeží karbanátky s brkaší

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Kaše:
1/2 kg brambor
1/4 l rýžového mléka
1 KL margarínu
sůl
trocha muškátového oříšku

Karbanátky:
1/2 kg mletého drůbežího masa
1 KL Solamylu rozmíchaného v 1/2 dcl studené vody
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
zelená petrželka
kukuřičná strouhanka dle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy:

Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Rozmixujeme, nebo rozmačkáme do kaše, přidáme margarín a teplé mléko a vymícháme do hladka. Ochutíme troškou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.

Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme k masu do mísy, prolisujeme česnek, přilijeme vodu se škrobem, okořeníme podle chuti (všeho přiměřeně) a vypracujeme do požadované konzistence. Je- li hmota hodně řídká přisypeme strouhanku. Necháme chvíli odpočinout, pak tvarujeme klasické karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na vyšší vrstvě oleje.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte