úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dýňový chlebíček bez lepku a mléka

Dýňový chlebíček bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g dýně hokkaido (rozvařené na pyré)
150 g třtinového cukru
70 g kukuřičné mouky
2 vejce
hrst sušených dýňových semínek (nahrubo namletých)
50 ml oleje
50 g ořechů (nahrubo namletých)
40 g hladké plnotučné sojové mouky
25 g hrubé celozrnné pohankové mouky (vyrábí Šmajstrla)
1 prášek do pečiva
1 lžíce jablečné vlákniny
hřebíček a badyán (2 lžičky ale klidně i více)
1/2 malé lžičky xantanu
mletá skořice
popřípadě i mletý zázvor
Postup přípravy:

Dýňový chlebíček s vánočním nádechem

Inspirovala mě nabídka ve Starbucks, tak jsem ho vyzkoušela upéct bezlepkový a povedlo se!

V agnlických receptech se objevuje i mletý zázvor, to by také mohlo být zajímavé, kvůli dětem jsem se to bála otestovat.

Dýni pokrájejte na malé kostky a nechte s trochou vody dusit. Poté vodu slijte a dýni rozmixujte na pyré. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte olej a pak i ostatní suroviny. Těsto dejte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 160 °C půl hodiny.

Autor: Pečeme bez lepku

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte