úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hrnečkový perník s kaštanovou moukou a povidly - bez lepku a mléka

Hrnečkový perník s kaštanovou moukou a povidly - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 1 hrneček (250 ml) Schaer Patisseria, Jizerky nebo Doves Farm červené
1 hrneček rostlinného mléka nebo vody
1/2 hrnečku kaštanové mouky
1/2 hrnečku řepkového oleje
1/2 hrnečku třtinového cukru
2 celá vejce
2 polévkové lžíce povidel
1 polévková lžíce medu
1 kávová lžička skořice
1 balení kypřícího prášku do perníku

pečící nádoba 20 x 15 cm cca
tuk bez mléka na vymazání
strouhanka na vysypání
Postup přípravy:

Troubu zapneme na 180 °C, vymažeme si pečící nádobu a vysypeme bezlepkovou strouhankou.

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej a prošleháme. Přidáme tekutinu - prošleháme, přidáme med a povidla - prošleháme.

Dále postupně přidáme mouky, skořici a stále prošleháváme. Jako poslední přidáme kypřící prášek do perníku a už jen krátce prošleháme, abychom nezničili kypřící vlastnosti.

Těsto bude poměrně řídké, ale tak to má být! Opatrně ho přelijeme do pečící nádoby a uhladíme.

Pečeme nejprve 10 minut při 180 °C a pak ubereme na 170 °C a pečeme ještě cca 15 minut, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá a těsto se na ní nelepí.

Po vyndání necháme v pečící nádobě vychladnout na mřížce. Pak už možné promazat atd...

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte