úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hrnečkový perník s kaštanovou moukou a povidly - bez lepku a mléka

Hrnečkový perník s kaštanovou moukou a povidly - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 1 hrneček (250 ml) Schaer Patisseria, Jizerky nebo Doves Farm červené
1 hrneček rostlinného mléka nebo vody
1/2 hrnečku kaštanové mouky
1/2 hrnečku řepkového oleje
1/2 hrnečku třtinového cukru
2 celá vejce
2 polévkové lžíce povidel
1 polévková lžíce medu
1 kávová lžička skořice
1 balení kypřícího prášku do perníku

pečící nádoba 20 x 15 cm cca
tuk bez mléka na vymazání
strouhanka na vysypání
Postup přípravy:

Troubu zapneme na 180 °C, vymažeme si pečící nádobu a vysypeme bezlepkovou strouhankou.

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej a prošleháme. Přidáme tekutinu - prošleháme, přidáme med a povidla - prošleháme.

Dále postupně přidáme mouky, skořici a stále prošleháváme. Jako poslední přidáme kypřící prášek do perníku a už jen krátce prošleháme, abychom nezničili kypřící vlastnosti.

Těsto bude poměrně řídké, ale tak to má být! Opatrně ho přelijeme do pečící nádoby a uhladíme.

Pečeme nejprve 10 minut při 180 °C a pak ubereme na 170 °C a pečeme ještě cca 15 minut, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá a těsto se na ní nelepí.

Po vyndání necháme v pečící nádobě vychladnout na mřížce. Pak už možné promazat atd...

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...