úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Indiánské cupcakes bez lepku, mléka a škrobů

Indiánské cupcakes bez lepku, mléka a škrobů

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Muffiny
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: Indiánková pěna:
200 g cukru krupice
100 g cukru moučka
4 - 5 bílků, tj. 100 g (podle velikosti vajíček)
1 polévková lžíce malinové marmelády
špetka soli
pár kapek citrónové šťávy

Čokoládová poleva:
hořká čokoláda
ztužený tuk
sádlo či máslo
(v poměru 3:1)
Postup přípravy:

Těsto: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/babovicky-z-kastanove-mouky-bez-lepku-a-mleka

Indiánková pěna: Bílky vložíme se špetkou soli a pár kapkami citrónové šťávy do skleněné mísy nad vodní lázeň (hrnec s vodou). Lázeň zahřejeme do bodu varu a ztlumíme tak, aby se voda jen převalovala (cca 80 °C) a přitom šleháme bílky pouze se solí a šťávou do sněhu.

Do sněhu zašleháme polovinu krupicového cukru (100 g) až se úplně rozpustí a marmeládu. Šleháme cca 5 minut. Misku dáme mimo lázeň, přidáme druhou polovinu krupicového cukru a ještě chvilku šleháme, až sníh trochu zchladne a bude tvořit pevné špičky. Nakonec vmícháme moučkový cukr.

Trubičkou s hladkým nástavce stříkáme na hotové vychladlé cupcakes bochánky sněhu. Necháme v chladu zaschnout (cca 3 hodiny nebo déle).

Čokoládová poleva: Čokoládu si s tukem rozpustíme ve vysokém malém kastrůlku či hrnečku. Pak obrácené cupcakes opatrně namáčíme v čokoládové polevě pěnovou špičkou dolů. Necháme v chladu chvilku zase zaschnout a dozdobíme ozdobným sypáním či čokoládovými filigrány.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...