úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Indická polévka z červené čočky - bez alergenů

Indická polévka z červené čočky - bez alergenů

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: luštěninové
Polévky
zeleninové
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 l zeleninového vývaru nebo vody
1 větší brambora na kostky
150 g červené čočky loupané půlené
100 g červené cibule na větší kostky
100 g řapíkatého celeru na kostky
50 g mrkve na kolečka
50 g rajčatového protlaku
50 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kari
2 stroužky česneku
čerstvý koriandr jemně nasekaný
chilli paprička (nemusí být)
1 kostka zeleninového bujónu Würzl
mořská sůl
Postup přípravy:
  1. Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor a koření. Krátce orestujte.
  2. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
  3. Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypte červenou čočku. Krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.
  4. Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.
Recept přinesl:

Restaurace zdravého životního stylu CountryLifeRestaurace CountryLife.

Komentáře k receptu
Zuzana

16. 2. 2013
0:02

Vynikající, krom toho, že u nás doma neprošel celer :-D, tak byl požadavek na to ji opět brzy uvařit :-). Děkuji za výborný recept.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte