úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Indické kari z červené čočky a rýžového nápoje

Indické kari z červené čočky a rýžového nápoje

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na 4 porce:
200 g červené čočky
300 ml rýžového nápoje Provamel
120 ml smetany Provamel
2 lžíce margarínu (kdo může, použije máslo)
1 malá cuketa
1 malý kousek zázvoru
1 malý pórek
250 g batátů
4 lžíce tamari
2 lžíce umeocta
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 lžička mořské soli
malá hrst čerstvého koriandru
Postup přípravy:
  1. Červenou čočku zalijte vodou a duste do měkka se špetkou soli. Uvařenou čočku propláchněte studenou vodou.
  2. Pórek, cuketu a oloupané batáty nakrájejte na kousky. Opékejte na margarínu/másle spolu s nakrájeným zázvorem, až zelenina zesklovatí. Přidejte červenou čočku a promíchejte.
  3. Přidejte koření, tamari, umeocet a znovu promíchejte.
  4. Nakonec zalijte rýžovým nápojem a smeta­nou Provamel. Provařujte, až začne omáčka houstnout.
  5. Podávejte s rýží, na talíři posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte