úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Italské lasagne - bez vajec a mléka

Italské lasagne - bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Masová směs:
820 g mletého vepřového masa
450 g rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
bazalka
tymián
oregano
olivový olej
(100 ml červeného vína nebo dle chuti)

Bešamel:
1 l sójového nápoje Provamel
4 lžíce hladké mouky
troška oleje
půlka muškátového oříšku
sůl
pepř

asi 14 plátků lasagní
Postup přípravy:

Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek a maso. Po 20 minutách přidáme koření, sůl, rajčata a víno. Necháme povařit dalších 20 - 30 minut.

Mezitím si připravíme bešamel. Nastrouháme si půlku muškátového oříšku a dáme jej do hrnce s rozehřátým olejem. Vmícháme 4 lžíce hladké mouky a okamžitě přiléváme postupně mléko. Posypeme solí a pepřem. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne. 

Dno pekáče vytřeme olejem, pokládáme plátky lasagní, poté masovou směs a polijeme bešamelem. Opakujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstva je maso a bešamel. Kdo chce, může přidat nastrouhané uzené tofu. 

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hod.

Tip: Plátky lasagní před přidáním do pekáče namočíme do vařící vody, aby trochu změkly.

Autor: Adéla

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte