úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Italské lasagne - bez vajec a mléka

Italské lasagne - bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Hlavní jídla s masem
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Masová směs:
820 g mletého vepřového masa
450 g rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
bazalka
tymián
oregano
olivový olej
(100 ml červeného vína nebo dle chuti)

Bešamel:
1 l sójového nápoje Provamel
4 lžíce hladké mouky
troška oleje
půlka muškátového oříšku
sůl
pepř

asi 14 plátků lasagní
Postup přípravy:

Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek a maso. Po 20 minutách přidáme koření, sůl, rajčata a víno. Necháme povařit dalších 20 - 30 minut.

Mezitím si připravíme bešamel. Nastrouháme si půlku muškátového oříšku a dáme jej do hrnce s rozehřátým olejem. Vmícháme 4 lžíce hladké mouky a okamžitě přiléváme postupně mléko. Posypeme solí a pepřem. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne. 

Dno pekáče vytřeme olejem, pokládáme plátky lasagní, poté masovou směs a polijeme bešamelem. Opakujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstva je maso a bešamel. Kdo chce, může přidat nastrouhané uzené tofu. 

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hod.

Tip: Plátky lasagní před přidáním do pekáče namočíme do vařící vody, aby trochu změkly.

Autor: Adéla

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...