úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jehněčí sekaná

Jehněčí sekaná

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Jehněčí maso
Mleté maso
S masem
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 200 g mletého jehněčího masa
200 g čerstvého špenátu
150 ml rýžového mléka Provamel
100 g vařeného sojového granulátu
50 g slaniny
4 celozrnné rohlíky
4 vejce
1 cibule
2 lžíce kukuřičné krupice (můžete použít i pohankovou)
sůl
pepř
špetka muškátového květu
dle potřeby kukuřičná strouhanka.
Postup přípravy:

Proprané špenátové listy spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zalijeme je vlažným rýžovým mlékem a necháme nasáknout. Slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s uvařeným sojovým granulátem. Cibuli oloupeme a nasekáme na velmi jemné kousíčky. Do mísy k rohlíkům dáme krupici, vejce, mleté maso, sojový granulát se slaninou, cibulí a špenátem. Vše promícháme a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového květu. Dobře propracujeme. Připravenou hmotu zahustíme dle potřeby kukuřičnou strouhankou a vymodelujeme z ní šišku, kterou položíme do pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut.

Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a konzujeme zatepla i za studena. Výborná je s čerstvým pečivem a dressingem nebo s bramborovou přílohou.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte