úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jehněčí sekaná

Jehněčí sekaná

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Hlavní jídla s masem
Jehněčí maso
Mleté maso
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 200 g mletého jehněčího masa
200 g čerstvého špenátu
150 ml rýžového mléka Provamel
100 g vařeného sojového granulátu
50 g slaniny
4 celozrnné rohlíky
4 vejce
1 cibule
2 lžíce kukuřičné krupice (můžete použít i pohankovou)
sůl
pepř
špetka muškátového květu
dle potřeby kukuřičná strouhanka.
Postup přípravy:

Proprané špenátové listy spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zalijeme je vlažným rýžovým mlékem a necháme nasáknout. Slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s uvařeným sojovým granulátem. Cibuli oloupeme a nasekáme na velmi jemné kousíčky. Do mísy k rohlíkům dáme krupici, vejce, mleté maso, sojový granulát se slaninou, cibulí a špenátem. Vše promícháme a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového květu. Dobře propracujeme. Připravenou hmotu zahustíme dle potřeby kukuřičnou strouhankou a vymodelujeme z ní šišku, kterou položíme do pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut.

Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a konzujeme zatepla i za studena. Výborná je s čerstvým pečivem a dressingem nebo s bramborovou přílohou.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...