úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jemná paštika z drůbežích jater bez lepku, mléka a vajec

Jemná paštika z drůbežích jater bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 17 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 kg drůbežích jater
200 ml smetany Provamel
200 g tuku Bio Soya Provamel
3 cibule
1 panák koňaku (portského, griotky) - pro děti vynechat
3 stroužky česneku
olej
1 lžička majoránky
1 lžička tymiánu
sůl
pepř
brusinky
mandle
Postup přípravy:

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a tymián a dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Játra necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme se změklým tukem do hladkého krému. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme koňak a na závěr brusinky a plátky mandlí.

Autor: petram

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte