úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Knedlíky s mrkví a bylinkami - bez lepku, mléka, vajec

Knedlíky s mrkví a bylinkami - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Pro 2 osoby:
1 velký škrobnatý brambor cca 250 g
1 velká mrkev cca 150 g
1 polévková lžíce Hrašky pikant nebo na zahušťování rozmíchaná ve 3 polévkových lžících teplé vody
rohlík či houska o váze alespoň 50 g (bez lepku, mléka a vajec) nakrájený na centimetrové kostičky
hrst posekané pažitky nebo petrželky
sůl
Postup přípravy:

1. Syrový brambor a syrovou mrkev oškrábeme a nastrouháme do misky na jemné slzy. Přidáme nasekané bylinky a nakrájené pečivo. Osolíme. Do hrnce si dáme vařit vodu.

2. Ve skleničce rozmícháme lžíci Hrašky ve třech lžících teplé vody.

3. K nastrouhané zeleninové směsi s pečivem přidáme rozmíchanou Hrašku a podle chuti dosolíme. Pokud se nám směs zdá málo vlhká, přidáme ještě trochu vody.

4. Mokrou rukou tvarujeme PEVNÉ  kulaté knedlíčky o průměru cca 3 - 4 cm (utahujeme v dlani). Knedlíčky vaříme ve vroucí vodě cca 4 minuty.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte