úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Knedlíky z jasmínové rýže bez lepku a mléka

Knedlíky z jasmínové rýže bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g jasmínové rýže
150 g rýžové mouky + na podsypání při tvarování knedlíků
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
1 celé větší vejce
hrst nasekané petrželky
sůl (podle chuti)
Postup přípravy:

1. Rýži propláchneme studenou vodou na sítku a dáme vařit do osolené vody cca 300 - 400 ml. Uvaříme doměkka, slijeme přebytečnou vodu a necháme na sítku vychladnout.

2. Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob, nasekanou petrželku a přidáme vychladlou rýži. Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme cca 4 šišky knedlíků o váze cca 220 - 250 g.

3. Knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody. Po vložení okamžitě NEMÍCHÁME! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut. Na zkoušku můžeme jeden knedlík vyndat, rozkrojit nití a podívat se, zda je střed ještě syrový, nebo už uvařený. Rozpůlený knedlík dáme samozřejmě v případě, že je syrový střed, dovařit. Knedlíky krájíme nití na plátky.

Tip: Pokud budeme knedlíky zamražovat, nejlepší je znova ohřát na pařáčku nebo krátce v mikrovlnné troubě, postříkané vodou.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte