úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Květáková polévka - bez lepku, mléka, vajec

Květáková polévka - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: zeleninové
Hodnocení:
Hodnotilo 18 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1/2 květáku
2 lžíce sádla (nebo rostlinného tuku na vaření)
2 lžíce bezlepkové mouky
kmín
sůl
pepř
majoránka
Postup přípravy:

Květák rozebereme na menší růžičky a očistíme. Vložíme do vroucí vody (jen tolik, aby byl květák ponořený), osolíme, přidáme kmín (podle chuti celý nebo drcený) a vaříme cca 10 minut. Květák scedíme (vývar nevylíváme).

Ze sádla (nebo tuku) a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou zalijeme vývarem a necháme společně provařit asi 10 - 15 minut. Pak vložíme květák a necháme trochu prohřát. Vypneme a dochutíme pepřem a majoránkou.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte