úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynutý švestkový koláč bez lepku a mléka

Kynutý švestkový koláč bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 20 min
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 250 g mouky (na kynuté dávám Schär B)
125 ml vody (mléka)
50 g cukru moučka
40 g tuku (dávám Sarinu)
1 žloutek
droždí
sůl
švestky

Postup přípravy:

V lehce teplé vodě se lžičkou cukru necháme chvíli vzejít droždí. Poté umícháme těsto (tuk je rozpuštěný a zchlazený na pokojovou teplotu). Necháme vykynout. Vykynuté těsto vymačkáme na plech, naskládáme na něj švestky (já je krájím na kousky), posypeme drobenkou z tuku, cukru a mouky (to už dávám jen Doves). Pečeme na 180 st, asi 20 minut.

Autor: voki

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte