úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Langoše bez vajec a mléka

Langoše bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 250 g hladké mouky
200 ml rostlinného mléka (já dávám rýžové) nebo vody
1/2 kostky droždí
1/2 lžičky cukru
1/4 lžičky soli

olej na smažení

Podle chuti a dietních možností:
kečup
česnek
sýr
šunka
hořčice

skořicový cukr
marmeláda apod.
Postup přípravy:

Ve vlažném mléce nebo vodě rozmícháme cukr a lžičku mouky, přidáme droždí. Necháme v teple vzejít kvásek.

Mouku prosijeme, přidáme sůl a kvásek. Vyhněteme ne moc tuhé, ale pevné těsto. Vypracované musí bublinkovat, jako každé kynuté těsto. Necháme přikryté na teplém místě vykynout asi 30 minut.

Mezitím si můžeme smíchat kečup s utřeným česnekem, nastrouhat sýr nebo připravit jiné "obložení" a ochucení podle fantazie nebo dietních možností.

Vykynuté těsto rozválíme na placku cca 2 cm vysokou. Z ní vykrajujeme kolečka (např. skleničkou), která necháme pod utěrkou ještě asi 10 - 15 minut dokynout.

Rozpálíme si vyšší vrstvu oleje. Každé kolečko vytahujeme do stran, podobně jako těsto na pizzu ;). Smažíme do zlatova. Odložíme na savý papír k odstranění přebytečného oleje. A už jen mažeme, sypeme, zdobíme a debužírujeme :).

Jsou výborné na slano i na sladko.

Dobrou chuť.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte