úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Litý koláč s drobenkou bez vajec a mléka

Litý koláč s drobenkou bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 20 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 300 g polohrubé mouky
200 g rostlinného tuku na pečení
200 g cukru
100 g Solamylu
8 lžic rostlinného mléka (podle potřeby i víc)
4 lžíce uvařeného a vychladlého pudinku z rostlinného mléka (vanilkový)
1 kypřící prášek do pečiva

ovoce dle chuti, diety a sezony

Drobenka:
3 - 4 lžíce hrubé mouky
2 - 3 lžíce lžíce cukru
2 - 3 lžíce rostlinného tuku na pečení
1 vanilkový cukr
Postup přípravy:

Rozpustíme si tuk, přidáme do něj na zchladnutí mléko a rozmícháme pudink. 

Smícháme sypké suroviny, přidáme tuk s mlékem a pudinkem a vymícháme hladké těsto.
To vylijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou.

Ovoce omyjeme a osušíme a rovnoměrně poklademe na těsto.

Tuk na drobenku si rozpustíme a smícháme s moukou a cukrem (nejlépe ručně). Drobenkou  rovnoměrně posypeme těsto s ovocem.

Pečeme na 160 st. do zlatova. Propečení můžeme zjistit špejlí, píchnutím do středu koláče, mimo ovoce ;).

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte