úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Maková buchta s pudinkem - bez lepku a mléka

Maková buchta s pudinkem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
150 g máku
1 banán
100 g čirokové mouky polohrubé
2 vajíčka
3 lžíce medu
2 lžíce oleje
prášek do pečiva

Pudink:
asi 1/2 kg jablek
vanilkový pudink
cukr dle chuti
asi 250 ml vody
Postup přípravy:

V misce smícháme sypké ingredience, ve druhé misce vymícháme žloutky, rozmačkaný banán, med a olej. Dáme vše dohromady, vmícháme sníh z bílků. Těsto je tuhé.

Pečeme na 180 st. asi 15 minut.

Přichystáme si pudink z jablek: jablka nakrájená na kostky osladíme, zalijeme asi 125 ml vody, povaříme 10 minut do změknutí. Přidáme pudink rozmíchaný ve zbytku vody, vlijeme do jablek, povaříme do zhoustnutí. Ještě horké nalijeme na vychladnutý korpus. Dáme ztuhnout, nejlepší je jíst až druhý den.

Autor: voki

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte