úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Medovník bez lepku a mléka

Medovník bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
200 g pohankové a rýžové mouky
140 g kokosového oleje
120 g cukru
1vejce
2 lžíce medu
1 lžička čajová sody

Krém:
asi 3 - 4 lžíce amarantu jsem namočila v kokosovém mléce
Postup přípravy:

Korpus: Kokosový olej a med pomalu rozpustíme a do vlažného přidáme vejce. Rozmícháme a přidáme postupně ostatní suroviny. Zaděláme těsto a zapneme troubu na 180 st. Těsto jsem ani moc nenechávala odležet a hned zpracovávala. Dobře se roztahuje rukama a tak jsem neválela. Placku jsem pekla 5 minut. Je dobré si čas měřit, protože jde vše dost rychle ;-). Po upečení jsem pečící papír s plackou dala mimo plech na stůl chvíli vychladnout a pak překlopila plackou dolů opět na stůl a sloupla pečící papír, abych na něj udělala další placku. Placka na stole je za chvilku vychladlá a může se sešoupnout na prkénko. Přenášet se nedá, je křehká a trhá se. Průměr placky jsem měla 19 cm a těsto stačilo na 8 placek.

Krém: Amarant jsem namočila v kokosovém mléce, nejlépe to je na 12 hod. Pak po uvaření jsem ho ještě nechala 2 - 3 hod, dobobtnat, podle množství tekutiny. Získáme tak řidší až hustou kaši. Já získala řidší, a tak jsem do ní dala dobobtnat rozinky a chia semínka. Datle je dobré mít taky nabobtnané. To jsem rozmixovala a pak ještě přidala rozpuštěný a vychladlý kokosový olej - asi lžíci a kakaové máslo - asi 2 lžíce a vše dobře rozmíchejte. Množství rozinek a datlí je podle vlastního odhadu. Podle popisu je jasné, že krém je dobré mít připravený a teprve jít péct placky.

Autorka: Luďka Fialová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte