úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Medovník bez lepku a mléka

Medovník bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
200 g pohankové a rýžové mouky
140 g kokosového oleje
120 g cukru
1vejce
2 lžíce medu
1 lžička čajová sody

Krém:
asi 3 - 4 lžíce amarantu jsem namočila v kokosovém mléce
Postup přípravy:

Korpus: Kokosový olej a med pomalu rozpustíme a do vlažného přidáme vejce. Rozmícháme a přidáme postupně ostatní suroviny. Zaděláme těsto a zapneme troubu na 180 st. Těsto jsem ani moc nenechávala odležet a hned zpracovávala. Dobře se roztahuje rukama a tak jsem neválela. Placku jsem pekla 5 minut. Je dobré si čas měřit, protože jde vše dost rychle ;-). Po upečení jsem pečící papír s plackou dala mimo plech na stůl chvíli vychladnout a pak překlopila plackou dolů opět na stůl a sloupla pečící papír, abych na něj udělala další placku. Placka na stole je za chvilku vychladlá a může se sešoupnout na prkénko. Přenášet se nedá, je křehká a trhá se. Průměr placky jsem měla 19 cm a těsto stačilo na 8 placek.

Krém: Amarant jsem namočila v kokosovém mléce, nejlépe to je na 12 hod. Pak po uvaření jsem ho ještě nechala 2 - 3 hod, dobobtnat, podle množství tekutiny. Získáme tak řidší až hustou kaši. Já získala řidší, a tak jsem do ní dala dobobtnat rozinky a chia semínka. Datle je dobré mít taky nabobtnané. To jsem rozmixovala a pak ještě přidala rozpuštěný a vychladlý kokosový olej - asi lžíci a kakaové máslo - asi 2 lžíce a vše dobře rozmíchejte. Množství rozinek a datlí je podle vlastního odhadu. Podle popisu je jasné, že krém je dobré mít připravený a teprve jít péct placky.

Autorka: Luďka Fialová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...