úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Muffiny z mletého masa a pohanky

Muffiny z mletého masa a pohanky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Hlavní jídla s masem
Pohanka
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 400 g mletého masa
200 g pohanky
2 vajíčka
kukuřičná strouhanka
jarní cibulka
česnek
sůl
mletý pepř
majoránka
Postup přípravy:

Pohanku si uvaříme doměkka, smícháme s mletým masem, rozšlehanými vajíčky, ochutíme najemno nakrájenou jarní cibulkou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat i nasekanou petrželku. Je-li třeba, zahustíme kukuřičnou strouhankou.

Takto připravenou směs dáme do formiček na muffiny a pečeme v troubě zhuba při 220 °C 15 - 20 minut.

Nejchutnější jsou podávané za tepla, např. s brambory a zeleninovým salátem.

Autor: Peta 77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty