úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ovesná kulajda - bez lepku, mléka, vajec

Ovesná kulajda - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: smetanové
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na 4 porce:
1 litr ovesného nápoje natural Oatly
2 brambory
hrst sušených hub
1 cibule
2 lžíce oleje
jablečný ocet
kukuřičný škrob
mořská sůl
kmín
cukr
1 kostka zeleninového bujonu Würzl
bobkový list
kopr
3 kuličky nového koření a celého pepře
Postup přípravy:
  1. Sušené houby si den předem namočte.
  2. Nakrájenou cibuli osmahněte do zlatova, zalijte 0,5 litrem vody, přidejte sůl, koření, pokrájené brambory, houby a vařte do změknutí.
  3. Přilijte mléko Oatly, povařte, přidejte ocet a Würzl, dochuťte do skadkokysela. Zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody.
  4. Před podáváním vyjměte koření a přisypte sekaný kopr. Polévku ještě můžete zjemnit ovesnou smetanou.
Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte