úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ovocný koláč - bez lepku a mléka

Ovocný koláč - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
200 ml sójového zakysaného nápoje Lunther
150 g Schär mix B
150 g Schär Mix-it
150 g cukru krupice
100 g jemně strouhané oloupané cuketky
100 ml řepkového oleje
2 celá vejce
kůra a šťáva z ½ BIO citrónu
1 prášek do pečiva (Labeta bez lepku)

750 g drobného ovce nebo pokrájených švestek

Drobenka:
80 g cukru krupice
80 g kukuřičné strouhanky
80 g tuku (Stella)
případně 1/2 lžičky skořice, pokud bude koláč švestkový
Postup přípravy:

Troubu zahřejeme na 180 °C. Pečící nádobu o rozměrech cca 20 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem.

V míse promícháme mouky se strouhanou cuketkou (rukou je to nejlepší). Dále promícháme s kypřidlem a citrónovou kůrou.

Ve větším hrnečku nebo misce si prošleháme tekutiny – nápoj, olej, vajíčka a citrónovou šťávu.

Sypkou směs a tekutou vymícháme v hladké těsto, které vlijeme do pečící nádoby s pečícím papírem.

Poklademe ovocem a posypeme drobenkou (můžeme přidat i plátky mandlí).

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá.

Po upečení necháme vystydnout koláč na mřížce. A krájíme.

V plechové nádobě v lednici vydrží i více než tři dny skvěle vláčný.

Autorka: Radka Vrzalová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...