úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Panna cotta s karamelovou omáčkou - bez lepku, mléka, vajec

Panna cotta s karamelovou omáčkou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Panna cotta:
500 ml sójové smetany Provamel nebo kokosového mléka
6 plátků želatiny
cukr podle chuti
vanilkový lusk

Karamelová omáčka:
250 ml sojové smetany Provamel nebo kokosového mléka
180 g třtinového cukru
Postup přípravy:

Do kastrolu vylijeme 500 ml smetany na vaření Provamel (nebo kokosového mléka). Vanilkový lusk rozřízneme, vydlabeme semínka a vložíme je do smetany. Do smetany přidáme i vyprázdněný vanilkový lusk a necháme cca 30 minut marinovat.

Pak lusk vytáhneme a ještě vydlabeme poslední zbytky seminek. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 5 minut chladnout.

Pak ve smetaně rozpustíme nabobtnalou želatinu (namočíme předem ve studené vodě). Vlijeme do tepluvzdorných mističek (já použila silikonovou formu na muffiny) vložíme do lednice a necháme cca 3 - 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním na chvilku formu ponoříme do horké vody. Panna cotta pak jde krásně vyklopit.

Karamelová omáčka: Třtinový cukr rozpustíme v pánvi s vysokým okrajem. Jakmile je cukr zkaramelizovaný a rozpuštěný, opatrně přilijeme 250 ml sójové smetany (nebo kokosového mléka), nejlépe trochu ohřáté. Přivedeme k varu, trochu povaříme, na velmi jemném plameni, až je omáčka krásně hladká ( cca 5 - 10 minut).

Podáváme buď vlažné nebo vychladlé.

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte