úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Perník z Bake and Cake - bez lepku, mléka, vajec

Perník z Bake and Cake - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 300 g nízkoškrobové směsi Bake and Cake
200 ml zakysaného sójového nápoje Lunter
150 ml řepkového oleje
100 ml černého čaje Earl Grey
7 lžic datlového sirupu
2 vrchovaté lžíce domácích povidel
2 lžíce kakaového prášku
2 lžíce vaječné náhrady Vegavajo rozmíchané ve 100 ml teplé vody
1 vrchovatá lžíce koření do perníku Benkor
1 lžíce BIO pomerančové či citrónové kůry
1 lžička mleté skořice
10 g kypřícího prášku Adveni bez kukuřice
na špičku nože jedlé sody asi 1 g
špetka soli


Postup přípravy:

Vaječnou náhradu rozmícháme ve vodě a necháme cca 10 minut stát. Tekutiny (zakysaný nápoj, povidla, datlový sirup, olej a čaj) prošleháme v robotu nebo ručně mixérem a přišleháme k tekutině. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Mouku smícháme s kořením, solí, kypřidly a kůrou. Tuto moučnou směs stěrkou lehce vmícháme do tekutiny s vaječnou náhradou. Těsto přemístíme do papírových formiček na muffiny nebo malé buchtičky (Dm drogerie). Pečeme při 180 °C cca 15 minut, pak snížíme na 170 °C a dopékáme cca 10 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu perníku suchá.

Pečivo necháme vychladnout na mřížce a můžeme podle chuti pocukrovat či přetřít čokoládovou ganache z hořké bezmléčné čokolády a rýžové smetany (poměr 1:1).

Recept: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte