úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Perník z Bake and Cake - bez lepku, mléka, vajec

Perník z Bake and Cake - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 300 g nízkoškrobové směsi Bake and Cake
200 ml zakysaného sójového nápoje Lunter
150 ml řepkového oleje
100 ml černého čaje Earl Grey
7 lžic datlového sirupu
2 vrchovaté lžíce domácích povidel
2 lžíce kakaového prášku
2 lžíce vaječné náhrady Vegavajo rozmíchané ve 100 ml teplé vody
1 vrchovatá lžíce koření do perníku Benkor
1 lžíce BIO pomerančové či citrónové kůry
1 lžička mleté skořice
10 g kypřícího prášku Adveni bez kukuřice
na špičku nože jedlé sody asi 1 g
špetka soli


Postup přípravy:

Vaječnou náhradu rozmícháme ve vodě a necháme cca 10 minut stát. Tekutiny (zakysaný nápoj, povidla, datlový sirup, olej a čaj) prošleháme v robotu nebo ručně mixérem a přišleháme k tekutině. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Mouku smícháme s kořením, solí, kypřidly a kůrou. Tuto moučnou směs stěrkou lehce vmícháme do tekutiny s vaječnou náhradou. Těsto přemístíme do papírových formiček na muffiny nebo malé buchtičky (Dm drogerie). Pečeme při 180 °C cca 15 minut, pak snížíme na 170 °C a dopékáme cca 10 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu perníku suchá.

Pečivo necháme vychladnout na mřížce a můžeme podle chuti pocukrovat či přetřít čokoládovou ganache z hořké bezmléčné čokolády a rýžové smetany (poměr 1:1).

Recept: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...