úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pistáciová bábovka s tofu - bez mléka

Pistáciová bábovka s tofu - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 300 g polohrubé mouky
220 g tofu bez příchutě
200 g změklé Stelly
180 g cukru krupice
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
2 hrsti loupaných pistáciových oříšků (nasekaných)
4 lžíce rostlinného nápoje
1 pistáciový pudink
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
citrónová šťáva



Stella nebo olej na vymazání formy, polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy:

Formu na bábovku vymažeme Stellou nebo olejem a vysypeme moukou. 

Tofu umyjeme, usušíme a rozdrobíme. Lehce polijeme citrónovou šťávou. V rostlinném mléce rozmícháme pudink a vzniklou směs smícháme s tofu.

Změklou Stellu šleháme s cukrem. Postupně přidáme "tofu směs" a po jednom žloutky. Mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a postupně přimícháme k "tofu směsi". Poté vmícháme nasekané pistáciové oříšky.

Nakonec vyšleháme bílky dotuha a ručně vmícháme do těsta.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 35 - 40 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.

Hotovou bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem.

Autor: Adéla

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte