úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankové rohlíky - bez lepku, mléka, vajec

Pohankové rohlíky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 21 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 160 ml vlažného sójového mléka
150 g Jizerky
100 g pohankové mouky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
1/4 čerstvého droždí

rostlinné mléko na potření
hrubá sůl
kmín, mák, sezam apod. na posypání
Postup přípravy:

Nejprve si z části Jizerky, cukru a trochy vlažného rostlinného mléka připravíme kvásek. Po jeho vzejití přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.

Podle toho, jak velké rohlíky chceme péci, si rozválíme část těsta na placku. Tu pak rozdělíme rádýlkem na 4 - 8 výsečí a umotáme si rohlíky. V případě, že je budeme chtít použít na jednohubky, bude samozřejmě lepší připravit si rohlíky rovné.

Rohlíky si dáme na vymazaný plech, příp. na plech vyložený pečícím papírem a dáme teprve kynout. Já používám troubu vyhřátou na nejmenší možnou teplotu, tj. asi 50 °C, kde nechám pečivo kynout zhruba 30 minut. S ohledem na relativně velké množství pohankové mouky počítejte s tím, že těsto tolik nevykyne (stejnou zkušenost mám i s pečivem a chlebem s vysokým podílem žitné mouky) a rohlíky jsou méně nadýchané, spíše hutnější.

Před vlastním pečením potřeme mlékem a posypeme tím, co máme rádi - mák, kmín, sezam apod.

Pečeme při zhruba 180 - 200 °C dozlatova.

Dobrou chuť;-)

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte