úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Quinoa - sladký nákyp

Quinoa - sladký nákyp

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Quinoa
Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 33 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 500 ml rostlinného mléka
250 g quinoy (syrové)
100 g rostlinného margarínu
3 vajíčka
1 vanilkový cukr
cukr krupice dle chuti
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Quinou propláchneme, dáme vařit spolu s cukrem, skořicí a mlékem. Necháme ji mírně rozvařit na kaši (v průběhu vaření jsem přidávala vodu, neb se mi zdálo málo tekutiny, cca 200 ml). Po uvaření kaši smícháme se 3 žloutky, vanilkovým cukrem a rostlinným margarínem. Na závěr vmícháme sníh ze 3 bílků.

Zapékací mísu si vymažeme rostlinným margarínem nebo jiným tukem, kdo má rád, může i vysypat kokosem, a dáme první vrstvu quinoy. Na ni poklademe kompotované ovoce (já měla po ruce třešně, ale výborné by byly určitě i švestky, a opět dáme vrstvu merlíkovité kaše.

Takto připravený nákyp dáme zapéct na 30 – 40 minut do předem, zhruba na 180 - 200 °C vyhřáté trouby. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, příp. přelít šťávou z kompotu.

Autor: Peta 77

Komentáře k receptu
Táňa, ProAlergiky.cz

15. 5. 2017
9:00

Pro: JúliaDěkujeme za upozornění, chyba opravena.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Júlia

14. 5. 2017
19:12

Info alergikov: bez mlieka. Ale je v ňom maslo :(

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...