úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Quinoa - sladký nákyp

Quinoa - sladký nákyp

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Quinoa
Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 33 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 500 ml rostlinného mléka
250 g quinoy (syrové)
100 g rostlinného margarínu
3 vajíčka
1 vanilkový cukr
cukr krupice dle chuti
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Quinou propláchneme, dáme vařit spolu s cukrem, skořicí a mlékem. Necháme ji mírně rozvařit na kaši (v průběhu vaření jsem přidávala vodu, neb se mi zdálo málo tekutiny, cca 200 ml). Po uvaření kaši smícháme se 3 žloutky, vanilkovým cukrem a rostlinným margarínem. Na závěr vmícháme sníh ze 3 bílků.

Zapékací mísu si vymažeme rostlinným margarínem nebo jiným tukem, kdo má rád, může i vysypat kokosem, a dáme první vrstvu quinoy. Na ni poklademe kompotované ovoce (já měla po ruce třešně, ale výborné by byly určitě i švestky, a opět dáme vrstvu merlíkovité kaše.

Takto připravený nákyp dáme zapéct na 30 – 40 minut do předem, zhruba na 180 - 200 °C vyhřáté trouby. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, příp. přelít šťávou z kompotu.

Autor: Peta 77

REKLAMA

Komentáře k receptu
Táňa, ProAlergiky.cz

15. 5. 2017
9:00

Pro: JúliaDěkujeme za upozornění, chyba opravena.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Júlia

14. 5. 2017
19:12

Info alergikov: bez mlieka. Ale je v ňom maslo :(

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte