úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Schwarzwaldské řezy bez lepku, mléka a vajec

Schwarzwaldské řezy bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
200 g změklého Alsanu nebo Stelly
200 g Doves Farm
150 g jablečné přesnídávky
140 g třtinového cukru
40 g kakaa
3 - 4 lžíce třešňové šťávy
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička balzamiko octa
1/2 lžičky jedlé sody
vanilkový extrakt

Smetanový bílý krém:
1 plechovka kokosového mléka
cukr
třešně

Třešňové želé:
400 ml třešňové šťávy nebo kompotové šťávy
4 g Agaru

Kakaový smetanový krém:
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka
trocha cukru
trocha kakaa

čokoláda bez mléka na ozdobu
Postup přípravy:

Změklý Alsan vyšleháme s cukrem, balzamikem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidáme kakao. Postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Pak přidáme přesnídávku a třešňovou šťávu.

Těsto přendáme na plech (cca 35 x 25 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme při 175 stupních cca 20 min.Necháme zcela vychladnout a pak jen nařežeme podle čtvercové formy.

Čtvercovou formu vyložíme pečícim papírem a opatrně (korpus je křehký) přendáme jeden plát. Ten pomažeme bílým krémem (vyšlehaná tuhá část kokosového mléka s cukrem) a poklademe pár třešní.

Opatrně přiklopíme druhým nařezaným plátem a na tento plát vylijeme houstnoucí třešňový agar -  práškový agar smícháme se šťávou, 2 minuty povaříme a necháme za občasného míchání zchladnout. Jakmile začne želírovat a houstnout, můžeme ho nalít na korpus. Vložíme do lednice.

Mezitím uděláme kakaový krém - tuhou část z kokosového mléka smícháme s trochou cukru a kakaa a vyšleháme. Navrstvíme na třešňové želé a posypeme hoblinkami hořké čokolády.

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte