úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Těsto na pizzu - bez lepku, mléka, vajec

Těsto na pizzu - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 15 min
Zařazení: Hlavní jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 ml teplé vody + 1 lžíce psyllia (nechat nabobtnat 10 - 15 minut)
230 g Schar mix B (1,5 hrnku)
170 g červené Doves Farm (bílá směs s červeným obalem - 1 hrnek)
50 g tapiokové škrobové mouky (1/2 hrnku)
4 lžíce oleje
1 lžíce cukru
1 lžíčka soli
sušené droždí na 1/2 kg mouky
Postup přípravy:

Všechny ingredience necháme zpracovat pekárnou na program těsto.

Samozřejmě můžeme zpracovat i v robotu nebo ručně.

Necháme vykynout v pekárně nebo na teplém místě, asi 1 - 1,5 hodiny.

Po vykynutí těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na plechu válečkem na těsto nebo dlaní rozprostřeme a poklademe libovolnými ingrediencemi dle chuti. Dáme péct do trouby na 250 °C, pečeme cca 10 minut.

Z tohoto množství uděláte 2 velké plechy (cca 30 x 39 cm), tj. 2 velké pizzy.

Autor: marketka.v

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte