úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Pokrmy z vykoledovaných vajec
Hodnocení:
Hodnotilo 12 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 6 vajec uvařených natvrdo
200 g šunkového salámu
200 g majonézy / sojanézy
sterilovaná okurka
sterilovaná kápie
pórek
plnotučná hořčice
sůl
pepř
ocet
cukr
nálev z okurek a kápie
2 sáčky želatiny na vaječnou tlačenku (př. Labeta)
Postup přípravy:

Vajíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky, stejně tak i šunkový salám, sterilované okurky, kápii a na půlkolečka nakrájený pórek. Přidáme majonézu, nebo sojanézu a 1 až 2 lžíce plnotučné hořčice, osolíme, opepříme.

Do hrnečku vsypeme dva sáčky želatiny, přidáme asi 1 dcl vody a necháme nabobtnat.

Z laku na okurky, octu, cukru a vody připravíme ½ litru nálevu, který zahřejeme zhruba na 60 °C a rozpustíme v něm nabobtnalou želatinu.

Takto připravený nálev vlijeme do připravené směsi vajíček a ostatních ingrediencí, důkladně promícháme, příp. dochutíme. Vlijeme do připravené formy a dáme do chladničky ztuhnout – nejlépe přes noc.

Já používám buď formu na sekanou, srnční hřbet, lze i do bábovkové apod. Formu si předem vyložím igelitovým sáčkem, či potravinovou fólií, aby se mi vaječná tlačenka lépe vyklápěla.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu
Kristýna

7. 5. 2013
10:31

Dneska vyzkouším, mám alergii na mléko a už mě nebaví jíst na svacinky jen šunku a šunku a zase šunku

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte