úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí

Zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 200 g špaldy
100 g květáku
100 g mrkve
100 g slunečnicových semínek
50 g cibule
3 lžíce sójové omáčky Shoyu
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
provensálské bylinky
olej
Postup přípravy:

Špaldu opláchněte, vložte do mírně osolené vody a vařte pod pokličkou bez míchání 40 - 50 minut. Špaldu také můžete předem namočit přes noc, doba varu se pak mírně zkrátí.
Na oleji osmahněte cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a mletou papriku, které také ještě krátce osmahněte.
Přidejte na drobno nakrájenou zeleninu, bylinky, Shoyu, podlijte vodou a krátce poduste. Přidejte špaldu a promíchejte.
Podávejte sypané slunečnicovým semínkem, které jste předtím smíchali s trochou oleje a opekli na pánvičce do zlatova.

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.Restaurace CountryLife

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte