Infolinka 541 212 450

Velikonoční nádivka bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Na pečivový základ: 400 g bezlepkové mouky (Marks and Spencer nebo Doves Farm) 400 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 1 lžíce octa 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 sáček prášku do pečiva Dále: 2 uzená kuřecí stehna 250 g listového špenátu 2 hrsti čerstvých kopřivových listů 2 lžíce psyllia 2/3 lžičky kurkumy špetka muškátového oříšku sůl pepř



POSTUP

Nejdříve si připravíme bezlepkové pečivo jako základ nádivky. Můžeme použít cca 600 g kupovaného světlého chleba nebo bagetek, případně si upéct vlastní. Ze všech surovin umícháme řidší těsto, které vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C upéct (cca 25 minut). Necháme zcela vychladnout.

Uzená kuřecí stehna zalijeme vodou, osolíme a 30 minut povaříme. Vývar si schováme, maso obereme a nakrájíme na drobné kousky. Do vývaru přidáme kurkumu (pro barvu).

Kopřivy spaříme vroucí vodou a spolu se špenátovými listy pokrájíme.

Psyllium zalijeme 200 ml vlažné vody a necháme nabobtnat – nahradí nám vejce.

Bezlepkové pečivo nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme vývarem ze stehýnek a necháme chvilku nasáknout vlhkost. Přidáme všechny ostatní suroviny – kuřecí maso, špenát a kopřivy, nabobtnalé psyllium. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a důkladně promícháme. Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do zezlátnutí – asi 30 minut. Nádivku podáváme teplou s jakkoli upravenými brambory, je ale výborná i studená.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 105 lidí)

Kategorie