Infolinka 541 212 450

Vepřové se zelím a houskovým knedlíkem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Maso 700 g vepřové kotlety bez kosti 150 g anglické slaniny 7 stroužků česneku kmín sůl Zelí 1 hlávka červeného/bílého zelí 3 střední cibule 10 lžic cukru 10 lžic octa 5 lžic Schär Mix it 4 lžíce vepřového sádla 1 lžíce kmínu sůl Houskové knedlíky 500 g Schär Mix it 420 ml vlažného rýžového mléka 4 plátky chleba (Schär Pan Blanco) 2 vejce 22 g droždí 1 lžička cukru 1 lžička soli



POSTUP

Maso: Vepřovou kotletu prošpikujeme česnekem a anglickou slaninou. Poté dáme do mísy či pekáče, podlijeme cca 250 ml horké vody, osolíme a posypeme kmínem. Pečeme zhruba 2 hodiny na 180 °C pod poklopem. Pokud by se voda vypařila, znovu podlijeme horkou vodou.

Zelí: Zelí nakrouháme a dáme ho dusit do velkého hrnce s vodou a posypeme kmínem. Ve vedlejším kastrolu necháme rozpustit sádlo a necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Když je sádlo zcela rozpuštěné, přidáme zhruba 5 lžic Schär Mix it, aby se vše řádně zahustilo. Když se nám ze zelí vypaří voda a zelí změkne, zalijeme ho směsí z vedlejšího kastrolu a řádně promícháme. Poté přidáváme cukr, ocet a sůl, dle chuti, cca ale 10 lžic octa i cukru.

Houskové knedlíky: Do mísy dáme mouku, přidáme droždí, vejce, mléko, cukr a sůl. Vše řádně promícháme (nejlépe robotem). Poté přimícháme na kostičky nakrájený chleba. Ve chvíli, kdy je těsto dostatečně promíchané, necháme pod utěrkou cca hodinu odpočinout a vykynout. Když těsto vykyne, vyválíme ho do šišek a dáme na 20 minut vařit do vroucí vody. Po 20 minutách vyndáme a po zchladnutí můžeme krájet na tenké plátky.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie