Infolinka 541 212 450

Voňavá kuřecí polévka s máslovými fazolemi - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

2 kuřecí skelety nebo 4 kuřecí stehna bez kůže 400 g konzerva máslových fazolí slitých a propláchnutých (většinou kupuji sušené 250 g a nechám přes noc namočit a uvařím do měkka) 2 menší cibule (nakrájené nadrobno) 6 mrkví (nakrájených na půlkolečka) 2 lžíce rostlinného oleje 1 vrchovatá lžíce bezlepkové mouky Schar Universal 3 - 4 snítky rozmarýnu (lístky otrhané a nakrájené nadrobno) 3 - 4 snítky šalvěje (lístky otrhané a nakrájené nadrobno) 3 - 4 snítky tymiánu (lístky otrhané) 2 lžičky mletého římského kmínu 2 lžičky mletého koriandru (používám kmín i koriandr v celku a podrtím v hmoždíři) 1 lžička kurkumy sůl čerstvě mletý pepř bezlepkový chléb k podávání (např. viz recept na chléb s kořením a semínky :)



POSTUP

Skelety (stehna) opečte na oleji v hrnci se silným dnem dozlatova ze všech stran, pak vyjměte a odložte stranou.

Do uvolněného hrnce přijdete cibuli a opékejte ji asi 10 min, než začne karamelizovat. Pak přisypte mrkev, bylinky a koření a opékejte 1 - 2 minuty, až se koření rozvoní. Zaprašte bezlepkovou moukou, zamíchejte, chvilku ji nechte opéct a vše zalijte 1,5 litrem vody. Promíchejte, vraťte opečené skelety nebo stehna do hrnce, zakryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte ještě dalších 30 minut.

Skelety (stehna) vyjměte z polévky, oberte z nich maso, natrhejte ho vidličkou a vraťte zpět do hrnce.

Přidejte fazole, promíchejte a nechte pár minut prohřát. Tyčovým mixérem trochu rozmixuju část polévky, tak aby zůstaly kousky masa, mrkve a celé fazole. Podle potřeby osolte a opepřete.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie