Infolinka 541 212 450

Zahřívací jablečný koláč - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

150 g bezlepkové mouky (50 g rýžového či tapiokového škrobu + 50 g pohankové nebo jahelné mouky + 50 g mouky z hnědé rýže) 3 celá vejce 100 g třtinového cukru 1 cukr s pravou vanilkou 1 prášek do pečiva Labeta 2 lžíce oleje 2 lžičky mleté skořice špetka mletého hřebíčku 4 velká kyselejší jablka tuk na vymazání pečící papír



POSTUP

Formu si vymažeme, aby přilnul pečící papír a vyložíme jím dno i boky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mouky si v misce promícháme s kypřícím práškem a skořicí.

V další misce si prošleháme celá vejce s cukry do pěny, přidáme olej a opět prošleháme. Přisypeme směs mouk a kypřidla a silikonovou stěrkou opatrně zpracujeme v těstíčko.

Oloupaná a na osminy nakrájená jablíčka vsypeme do připravené formy a rovnoměrně rozvrstvíme. Přelijeme připraveným těstíčkem a dáme péct na 30 - 35 minut do vyhřáté trouby. Propečenost kontrolujeme špejlí vpíchnutou doprostřed těsta.

Po upečení vyndáme formu s koláčem na mřížku a necháme krátce vychladnout. Servírovat můžeme vlažný či nechat vystydnout. Podávat můžeme i s kopečkem neslazené kokosové či jiné smetany.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie